Ce este SARM (STAPHYLOCOCUS AUREUS REZISTENT LA METICILINĂ)

2009.06.16.

SARM este prescurtarea la Staphylococus Aureus rezistent la Meticilină. Atunci când infecţia este cauzată de această tulpină rezistentă la meticilină, există o problemă.

SARM

SARM este prescurtarea de la Staphylococus Aureus rezistent la Meticilină. Aceasta e o tulpină a bacteriei Staphylococus Aureus, din cauza căreia apare puroiul care nu reacţionează la meticilină sau la oxacilină. Deci infecţiile cauzate de această bacterie nu pot fi vindecate cu derivatele penicilinei. Această bacterie produce o proteină care neutralizează penicilina şi chiar cele mai multe antibiotice cunoscute omului. De aceea e mai indicat să se afirme despre această tulpină a bacteriei că este multilateral rezistentă, nu numai că este rezistentă la meticilina. Problemele vor apărea din aceste motive enumerate mai sus şi mai precis din faptul că rămân foarte puţine tratamente utilizabile în acest caz. Bacteria Staphylococus Aureus este foarte frecventă peste tot, chiar şi pe piele sau în nas fără a produce vreo simptomă. Această bacterie este cea mai des întâlnită generatoare de puroi în cazul infecţiilor rănilor sau infecţiilor sângelui.

Atunci când infecţia este cauzată de această tulpină rezistentă la meticilină va exista o problemă. Aceste bacterii au o durată de viaţă extinsă din cauza faptului că nu se usucă, supravieţuind pe orice suprafaţă şi chiar şi pe obiecte.

Mai demult această bacterie se manifesta doar în spitale dar în zilele noastre ea a depăşit această barieră, cauzând infecţii şi în afara instituţiilor sanitare. Faptul că mai demult această bacterie era o bacterie a spitalelor nu are nici o legătură cu nivelul de dezvoltare al unei ţări. Această situaţie este identică peste tot în lume având un substrat bacteriologic.

Erau mai dese îmbolnăvirile în cazul pacienţilor care purtau canule sau erau supuşi operaţiilor de derivaţie, a căror răni erau drenate, cei cu arsuri, cu infecţii ale rănilor, cu răni purulente ale pielii. Infecţiile cauzate de SARM sunt tratate sub stricta supraveghere a unui doctor specializat în infecţii. Conform site-ului dedicat SARM al Universităţii din Koln, www.uni-koeln.de, purtătorul bacteriei nu este tratat. Calea de acces în nas este dezinfectată cu un săpun-mupirocin numit Turixin, deşi bacteria şi-a dezvoltat apărarea şi împotriva acestei substanţe, deci nu aceasta este soluţia ideală.

După tratarea cu antibiotice 3 zile la rând, pacientului i se prelevează probe bacteriologice din nas, zona colonului şi orice parte a corpului unde întâlnim mai des această bacterie. Dacă cel puţin 6 probe sunt negative pacientul este catalogat vindecat. Purtătorii de SARM pot fi lăsaţi şi acasă dar numai cu condiţia să nu existe riscul ca şi membrii familiei să fie infectaţi.

Doctorul de familie trebuie neapărat informat despre această problemă. Sunt recomandate următoarele reguli de igienă: spălarea atentă a mâinilor după intrarea în contact cu purtătorul de SARM, depozitarea separată a hainelor purtate de acesta şi aerisirea frecventă a căminului.

Dacă sunteţi purtător de SARM, este recomandabil să purtaţi o mască pe gură, pentru a preveni depunerea bacteriei pe căile nazale ale membrilor familiei. Trebuie întrebat de asemenea medicul specialist dacă este necesară purtarea acasă a unor mănuşi de protecţie.

Dr. Gerencser Emoke
Sursa: www.weborvos.hu

la stiri
Noul nostru produs:Cantitate: 200 ml

1 cutie costă 42 lei
2 cutii costă 84 lei
3 cutii costă 111 lei

La o comandă de 3 sau mai multe cutii preţul unei cutii este de 37 lei

Taxe poştale:
Până la 3 bucăţi: 10 lei
De la 4 bucăţi în sus: 0 lei.

Preţurile includ TVA!

Argintul coloidal DrJuice este produs în colaborare cu Institutul de Cercetări Nanotehnologice Bay din Miskolc, care realizează şi verificarea calităţii produsului!

Notificare Ministerul Sănătăţii seria AC nr.
0386/11.06.2009

e-mail:

Catalog Web Promovare Gratuita - Top123 SEO Romania Web-List, Indexul site-urilor romanesti director web

TopSpot.ro | Siteuri | eLinks.ro | Jocuri

închidere

PROMOŢIE
Argint coloidal DrJuice:

Comandaţi 5 cutii de Argint coloidal DrJuice şi pe a şasea
vi-o facem CADOU !
Promoţia este valabilă până în 15 iulie anul curent !
Noi aplicăm pentru d-voastră reducerea TVA la 9% pentru
Argintul coloidal DrJuice.

Víztisztító

Caracteristici generale