Zincul este un oligoelement foarte important pentru organism, având rol în numeroase procese biochimice. Intră în structura a peste 100 de enzime, printre care și SOD (superoxid dismutaza), care previne îmbătrânirea, anhidraza carbonică, alcool-dehidrogenaza și carboxipeptidazele pancreatice. Atrage energia necesară pentru stabilizarea reacțiilor metabolice în metalo-enzime (enzimele care sunt însărcinate cu prevenirea oxidării celulare, cu transferul energiei metabolice, cu fabricarea ADN-ului, cu fixarea oxigenului în globulele roșii etc). Aceste enzime nu pot să acționeze decât în prezența zincului, dar activitatea lor descrește proporțional cu carența de zinc.
Acest metal ajută ficatul să fabrice numeroase proteine (activează ARN-polimeraza): precursorii hormonilor, anticorpii, proteinele de transport sangvin. Are totodată rol în sinteza acizilor nucleici (ADN și ARN). În absența zincului, diviziunea și diferențierea celulară se opresc în faza S și G2. Este cunoscută implicarea sa în menținerea integrității patrimoniului genetic. Ceea ce se numește în biologia moleculară "degetele de zinc" reprezintă de fapt o secvență de douăzeci de aminoacizi care sunt dispuși în spațiu în forma unor degete de mână și care sunt legați de un atom de zinc, ce conferă acestei proteine capacitatea de a interacționa cu ADN-ul.
Este de asemenea utilizat în organism la creșterea și dezvoltarea organelor reproducătoare (din acest motiv se recomandă mărirea aportului de zinc în caz de infertilitate). Zincul contribuie la maturizarea glandelor sexuale, permițând echilibrarea și armonizarea ciclurilor hormonale ale tiroidei și hipofizei cu cele ale glandelor sexuale. El este necesar pentru hormonii glandelor sexuale, pentru hormonii hipofizei, ai tiroidei, ai pancreasului (reglează secreția de insulină) și ai timusului. Atunci când există o carență de zinc pot să apară semne asemănătoare cu cele ale hipotiroidiei; scăderea ratei proteinelor de transport al hormonilor tiroidieni creează un fel de hipotiroidie periferică, ce se manifestă prin oboseală, piele uscată, hipersomnie, dificultăți de concentrare, lipsa tonusului intelectual,  căderea părului. Aceste simptome pot fi ameliorate printr-un aport crescut de zinc.
Stimularea sistemul imunitar este un alt efect important al zincului. El este indispensabil bunei funcționări a timusului, a limfocitelor și a globulelor albe (în general). Contribuie de asemenea la apărarea organismului împotriva infecțiilor virale, bacteriene sau micotice, în chimiotactismul macrofagelor și în acțiunea limfocitelor.
Are efecte favorabile certe în caz de SIDA, cu atât mai mult cu cât se știe că în cursul acestei boli apar frecvent infecții intestinale. În plus, SIDA antrenează o absorbție dificilă a zincului, precum și diminuarea nivelului acestuia în organism.
Combate acneea. El limitează inflamația glandelor sebacee, evitându-se astfel transformarea lor în chisturi infectate și inestetice.
Zincul se asociază cu vitamina A, favorizând sinteza hepatică a proteinelor de transport sangvin al acestei vitamine. O carență de zinc determină o mai slabă utilizare a vitaminei A; în acest caz apar simptome care sunt aproape identice carenței de vitamina A. El  este asociat cu vitamina B6 și are rol în menținerea unei concentrații normale de vitamine în sânge.
Alte acțiuni importante ale zincului:
- ajută la fixarea calciului și intră în competiție cu cuprul;
- intervine în echilibrul acido-bazic al sângelui;
- susține funcțiile ficatului și îl protejează de toxine;
- se comportă ca un antagonist al calciului intracelular și inhibă astfel eliberarea serotoninei și a histaminei, precum și agregarea plachetară;
- este antidiabetic. Are un efect hipoglicemiant, deoarece stimulează producerea insulinei.
- reglează metabolismul proteinelor și al fosforului;
- facilitează asimilarea glucidelor și a proteinelor la nivelul tubului digestiv;
- intervine în sinteza aminoacizilor, a cerebrozidelor și a lecitinei;
- stimulează contracția musculară;
- stimulează creșterea;
- stimulează sistemul nervos; este antidepresiv și echilibrează sistemul nervos vegetativ;
- antiinflamator, antisenescent, antiseptic, astringent, hipocolesterolemiant, tonic.
 
Carența de zinc provoacă:
- afecțiuni ale pielii (hiperkeratoza, eczeme, iritații), afecțiuni tiroidiene, anorexie, anemie;
- apatie, atrofia gonadelor, inhibă asimilarea acidului folic, căderea părului;
- cicatrizarea dificilă a plăgilor, conjunctivită, convalescență prelungită, decolorarea unghiilor;
- diminuarea simțului gustativ și olfactiv, întârzierea creșterii, întârzierea maturizării sexuale;
- nanism (la copii), oboseală, pete albe pe unghii și pe piele, unghii striate;
- predispoziție la infecții micotice și virale, scăderea imunității, scădere ponderală
- scăderea troficității pielii, scăderea toleranței la glucoză, sterilitate masculină.
Pot apărea pierderi de zinc în caz de afecțiuni renale, de ciroză, de transpirații și în cazul utilizării de medicamente (penicilină, corticosteroizi). Carențele pot apărea mai frecvent în cazul alimentației nenaturale, la alcoolici, la anorexici, în cazul consumului de contraceptive, al excesului de zahăr rafinat, al stresului, sau în anumite afecțiuni intestinale.
Reducere 10%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 200 ron.
Reducere 15%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 300 ron.
Reducere 20%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 400 ron.
Reducere 25%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 500 ron.

Transport ... aproape gratis

Transport
Beneficiați de ransport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 240 RON. Pentru comenzi cu valoarea mai mică de 240 RON, costul transportului este de 24 RON.

iSilver50 - 50ppm TDS

 

În mod normal, suspensiile CU ADEVĂRAT coloidal ionice, care au un conținut ionic de circa 50%, nu pot fi măsurate corect (ca și concentrație) cu un TDSmetru, dat fiind că acesta nu poate detecta conținutul ionic. Măsurarea corectă a conținutului de argint total se realizează prin spectrometrie cu absorbție atomică, și poate fi realizată doar de către laboratoare sp
 
 
iSilver50 este preparat special pentru persoanele care își doresc un produs cu conținut predominant ionic. Raportul ioni/particule poate fi modificat prin modificarea parametrilor de proces și, în acest fel, conținutul de argint al produsului poate fi estimat cu un TDSmetru obișnuit (calibrat pentru apă potabilă). Conținutul total de argint poate fi cu până la 10% mai mare, însă conținutul ionic este tipic de 50ppm.

Eternul TDS-metru...

 

Unul dintre colaboratorii noștri a primit un mesaj de la un client. Îl redam mai jos, asa cum a fost el redactat (nu am socotit necesar să realizăm corecturi pe el, este inteligibil, deși se observă că, probabil, a fost scris în grabă):

 

Mesaj clientă: 
[20:41, 01.03.2021] *************: Buna seara îmi cer scuze că am întârziat atât cu video de argint coloidal și aur coloidal de la alchemy
Și cel de la ****************.
 Nu le fac publicitate dar căutand pe net am văzut niște opinii cum că nu ar avea atâtea ppm cum spun și bun că îmi place magazinul dumneavoastră foarte mult și am luat de la voi și aur și argint
Doar că după citit am luat un măsurător de ppm și surpriza căci chiar avea dreptate persoana respectiva.
 Am fost dezamagita pt că eu chiar credeam că este făcut cu apa distilata restructurata dar și cu multi coloizi dar in fine oricum vroiam să știți și poate va răspund cei care îl produc pe Alchemy.
   Peste tot unde am citit articole și în spaniolă și în engleză chiar daca se fac coloizi mari cu sare și apă sunt citiți de aparat adică departe de mine intenție rea doar sa aflu de ce nu arata cat spun.
    Am mai deschis un flacon de argint și altul de aur și la fel la argint jumă din ppm anunțați pe eticheta iar la aur chiar nici jumătate

 Nu vă supărați pe mine , va doresc toate cele bune și am să mai iau de la magazinul dumneavoastră
O seara placuta
Un vârf de sare în argint și sare la peste 900 ppm pt că se unește sarea cu ionii de argint și fac coloizi mari
  Nu o linguriță întreaga doar un vârf de sare , ideea este că dacă avea coloizi de Ag in sticla ar fi cititi
Un mic experiment pe care puteți să îi trimiteți tot mesajul producătorului și poate răspunde unde sunt ppm de pe eticheta pt că am luasem și un măsurător tds profesional sa verific și la fel doar că l-am trimis înapoi la emag că nu puteam să păstrez că sunt foarte scumpe 😢

 

Haideti sa răspundem, în detaliu, acestui mesaj, și acestor nedumeriri, fie ele reale, fie nu. Din păcate, nu putem prezenta deocamdată și videoclipul realizat de către persoana respectivă, deoarece va trebui mai întâi să îl edităm pentru a nu lăsa vizibile imaginile în care este evident prezentată firma cu a cărei produse sunt realizate comparațiile. Nu ar fi legal, și nu vrem să le dăm apă la moară. Și așa...

 

Raspunsul este extrem de simplu, si a fost dat deja de foarte multe ori, chiar daca nu de catre noi:

Concentratia de argint si de aur COLOIDAL in apa, nu se masoara cu TDSmetrul!

 

Citește mai departe...

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Este foarte simplu: toate produsele electrocoloidale sunt simultan și coloidale și ionice, în diferite proporții, în funcție de procesul tehnologic. Desigur, pentru utilizatorul obișnuit, este mai dificil de realizat un test relevant, precis, dar chiar și așa se pot face teste simple care să areate dacă în dispersia respectivă sunt ioni, particule, sau o combinație a acestora.

Vom face câteva precizări, care vă vor ajuta într-o anumită măsură să discerneți între diferitele sortimente de argint coloidal, ionic sau între combinațiile acestora.

Citește mai departe...

Copyright

Copyright  S.C Floralis Online S.R.L

Informații contact:

SC Floralis Online SRL, Sibiu
 
0770425076
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
RO52PIRB4237785434001000

BIC PIRBROBU

FIRST BANK, AG. BUCURESTI, RAHOVA