Reducere 10%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 200 ron.
Reducere 15%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 300 ron.
Reducere 20%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 400 ron.
Reducere 25%!
pentru comenzile cu valoarea mai mare de 500 ron.

Transport gratuit

Transport
Transport gratuit pentru comenzi cu valoarea mai mare de 120 ron, și un cost redus, de doar 10 ron pentru comenzile cu valoarea mai mică de 100 ron!

Eternul TDS-metru...

Unul dintre colaboratorii noștri a primit un mesaj de la un client. Îl redam mai jos, asa cum a fost el redactat (nu am socotit necesar să realizăm corecturi pe el, este inteligibil, deși se observă că, probabil, a fost scris în grabă):

 

Mesaj clientă: 
[20:41, 01.03.2021] *************: Buna seara îmi cer scuze că am întârziat atât cu video de argint coloidal și aur coloidal de la alchemy
Și cel de la ****************.
 Nu le fac publicitate dar căutand pe net am văzut niște opinii cum că nu ar avea atâtea ppm cum spun și bun că îmi place magazinul dumneavoastră foarte mult și am luat de la voi și aur și argint
Doar că după citit am luat un măsurător de ppm și surpriza căci chiar avea dreptate persoana respectiva.
 Am fost dezamagita pt că eu chiar credeam că este făcut cu apa distilata restructurata dar și cu multi coloizi dar in fine oricum vroiam să știți și poate va răspund cei care îl produc pe Alchemy.
   Peste tot unde am citit articole și în spaniolă și în engleză chiar daca se fac coloizi mari cu sare și apă sunt citiți de aparat adică departe de mine intenție rea doar sa aflu de ce nu arata cat spun.
    Am mai deschis un flacon de argint și altul de aur și la fel la argint jumă din ppm anunțați pe eticheta iar la aur chiar nici jumătate
 Nu vă supărați pe mine , va doresc toate cele bune și am să mai iau de la magazinul dumneavoastră
O seara placuta
Un vârf de sare în argint și sare la peste 900 ppm pt că se unește sarea cu ionii de argint și fac coloizi mari
 Nu o linguriță întreaga doar un vârf de sare , ideea este că dacă avea coloizi de Ag in sticla ar fi cititi
Un mic experiment pe care puteți să îi trimiteți tot mesajul producătorului și poate răspunde unde sunt ppm de pe eticheta pt că am luasem și un măsurător tds profesional sa verific și la fel doar că l-am trimis înapoi la emag că nu puteam să păstrez că sunt foarte scumpe 😢

 

Haideti sa răspundem, în detaliu, acestui mesaj, și acestor nedumeriri, fie ele reale, fie nu. Din păcate, nu putem prezenta deocamdată și videoclipul realizat de către persoana respectivă, deoarece va trebui mai întâi să îl edităm pentru a nu lăsa vizibile imaginile în care este evident prezentată firma cu a cărei produse sunt realizate comparațiile. Nu ar fi legal, și nu vrem să le dăm apă la moară. Și așa...

 

Raspunsul este extrem de simplu, si a fost dat deja de foarte multe ori, chiar daca nu de catre noi:

Concentratia de argint si de aur coloidal in apa, nu se masoara cu TDSmetrul!

TDSmetrul utilizat de către persoana respectivă, și considerat a fi profesional, este un model asemănător (sau poate chiar identic) cu instrumentul din fotografia din dreapta, găsindu-se de cumpărat cu 100-200 ron pe diverse magazine online. Acum, cine dorește, poate să considere acest TDS-metru ca fiind profesional, dar... nu este cazul.

În plus, TDSmetrele nu sunt calibrate pentru valenta ionilor de argint, ci uzual de calciu si magneziu. Valenta ionilor de argint in hidratul de argint este 1, in cazul structurii tipice, care este analoagă unui hidroxid de argint, AgOH. Valenta ionilor de calciu si magneziu, pentru care sunt calibrate TDSmetrele, este 2. Asadar este firesc ca, chiar cu aparatul pe care persoana respectiva il numeste profesional, indicatia sa fie pe jumatate, ea depinzand de calibrarea TDSmetrului (care poate avea orice constanta, intre 1 si 2, in functie de destinatia lui, dar pentru apa potabila, in cazul instrumentelor casnice, cum sunt cele pentru acvarii de obicei are 2, sau aproape 2).

Așadar, nu putem spune ce a măsurat persoana respectivă în paharul respectiv, putem ști doar ce crede că măsoară!

Notă: hidroxidul de argint este de fapt un complex de specii pe care ionii de argint Ag+ le formează cu ionii hidroxil, OH-, și nu există decât în apă. Atunci când apa se evaporă, el se transformă în oxid de argint, Ag2O, care se depune pe fundul vasului..

Argintul nu este in însă intregime sub forma ionica in apa, mai ales în cazul argintului așa-zis coloidal ionic, ci se regaseste si sub forma de particule. Indicatia concentratiei de particule este imposibil de masurat cu TDSmetrul in mod corect. Se masoara uzual prin spectrometrie cu absorbtie atomica. Nici noi nu facem astfel de analize, ci utilizam terte laboratoare, aparatura fiind scumpa si dificil de utilizat.

Cu atat mai mult, ceea ce am spus mai sus este valabil pentru aurul coloidal. Concentratia (citita de TDSmetru, atentie, a) aurului coloidal se poate ajusta insa (a se citi falsifica) cu anumite saruri, in concentratii mici, precum sarea de bucatarie (la argint nu este posibil).

Desigur, aceasta se poate depista, si o experienta simpla este aceea de a amesteca aur coloidal cu argint coloidal ionic, sau pur ionic. Daca se tulbura (devine opalescent), inseamna ca s-a format clorura de argint, deci aurul coloidal respectiv contine sare de bucatarie, iar indicatia TDSmetrului este de fapt afectata de concentratia sarii de bucatarie. Daca ramane transparent clar (chiar daca isi schimba usor culoarea, de exemplu din roz in oranj sau purpuriu), inseamna ca nu contine sare de bucatarie ca aditiv/adulterant.

 

Cu toate acestea, ramane valabil și in cazul aurului coloidal, chiar mai mult, că masurarea concentratiei se poate face doar cu instrumente specializate, iar concentrația măsurată cu un TDSmetru va fi departe de cea reală. 

Se pot citi în linkul de mai jos mai multe informații despre asemenea aparate, unde se poate (zicem noi) observa ca nu seamana cu un TDSmetru, din orice parte ai privi:

https://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_absorption_spectroscopy

În stânga, aveti o fotografie a unui un aparat de masura profesional dedicat pentru argint (cu electrod solid state AgS), din laboratorul nostru, care masoara concentratia ionilor de argint in apa. Este un aparat semnificativ mai ieftin, circa 1000 de euro (semnificativ mai scump totuși decât cel... împrumutat de pe eMag), insa chiar si cu acesta, pentru a masura si concentratia de particule, este necesar ca dispersia coloidala sa fie acidifiata mai intai cu acid azotic, deci masurarea se face in doi pasi: mai intai continutul ionic, apoi cel total.

Pentru aur coloidal, exista metode alternative mai ieftine, in care masurarea se realizeaza prin comparatie cu mostre calibrate (masurate prin spectrometrie cu absorbtie atomica).

În dreapta este prezentată o de fotografie a unui instrument de acest tip, un spectrofotometru în vizibil, si el relativ ieftin (circa 1000 euro, asadar nu chiar pentru uz casnic, dar totusi un instrument manual, potrivit pentru masuratori in volum redus). Totusi, necesita utilizarea unei mostre calibrate, care trebuie refacuta o data la fiecare 3-6 luni, ceea ce este in regula, in cazul unui proces cu parametrii constanti in ceea ce priveste morfologia particulelor (forma si marimea, in cazul de fata).

Desigur, nu putem sa nu comentăm observatia legata de structurarea sau nestructurarea produsului. Pe site, am pus deja la dispozitie un articol despre unele metode de structurare, care nu acopera toate posibilitatile de structurare posibile a fi aplicate unor astfel de produse.

Aceasta structurare o puteti realiza si acasa, iar daca dispuneti de un agitator cu frecventa controlata digital, puteti chiar sa implementati frecvente precise (in imaginea din stânga, este programata chiar o frecventa apropiata de frecventa Schumann, in rpm  - rotatii pe minut).

Desigur, vasul respectiv a fost pregatit pentru o ilustrare, pentru a putea observa frecventa de rotatie a magnetului si a lichidului (desi aceasta este valabila doar in imediata vecinatate a rotorului). In practica, prepararea se realizeaza in ... dispozitive mai mari ca volum, precum reactorul de preparare din fotografia din dreapta, in care se realizeaza si concentrarea sub vid avansat, daca este necesar.

Totodată, se poate observa generatorul atasat (in dreapta), care este de fapt un invertor modificat pentru scopurile noastre. Forma de unda, usor de citit de catre o persoana familiarizata cu utilizarea unui osciloscop, este prezentata in imaginea din stânga, unde pe osciloscop (în stânga) se poate citi aproximativ o frecventa de 7,83 Hz pe display. Nu vom intra in detalii despre cum si de ce campul electric este rotitor, realizand un sui-generis vortex pe frecventa Schumann, modulat cu un alt spectru de frecvente (dupa cum se poate observa cu usurinta din imagine, desigur, de catre un specialist).

În acest fel, este realizată o structurare suplimentară prin intermediul unui câmp electric, pe lângă cea mecanică (vortex) și cea magnetică, tot pe o frecvență apropiată de frecvența Schumann.

Exista si alte metode de structurare, insa descrierea lor depaseste cadrul si scopul articolului prezent.

Notă: pentru persoanele care nu știu, frecvența Schumann este în realitate nu doar o frecvență, ci un set de frecvențe, dintre care noi am ales-o pe cea mai joasă, practic fundamentala acestui set, însă totodată se poate observa că există prezente și alte frecvențe, așa cum este și situația în realitate, în ceea ce privește modul în care fenomenul respectiv este manifestat. Pentru mai multe detalii, puteți citi mai multe informații aici:

https://en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonances

 

 

Asadar in cazul in care se doreste o analiza corecta a mineralelor coloidale, este bine sa apelati la laboratoare specializate. In general, metodele asa-zis casnice de masurare, sunt (in opinia noastra) promovate de catre persoane neinformate, sau care doresc sa induca voit in eroare cumparatorii, fie pentru a isi promova in mod necinstit produsele, fie pentru a denigra alte produse, pe baza unor date care, dupa cum puteti observa, sunt incorecte si usor de manipulat.

 

Desigur, nu avem nici dorința și nici pretenția să convingem persoanele care doresc ele neapărat să măsoare cu TDSmetrul concentrația de argint din apă, că lucrurile stau chiar așa. Le vom pune totuși o întrebare: dacă în apa de la chiuvetă aparatul măsoară 304ppm, asta înseamnă că acolo sunt 304ppm argint? Sau 304ppm... ce??? Și dacă poate fi 304ppm... orice, cum poate ști cineva că măsoară 304ppm de... ceva anume, precum argint???

Este însă o întrebare retorică. Atât. Și la o adică, cine mai știe care este adevărul: deunăzi auzirăm de exemplu că pământul este plat, pentru că... așa sunt unii siguri. La o adică, poate, cine știe...

 

Includem în articol, un calculator (online) TDS/ppm, pentru diverse minerale. Veti observa ca pentru fiecare tip de ion, la aceeasi concentrație în mg/L, corespunde altă valoare a TDS.

Situația se complică, cu  atât mai mult cu cât, la un același mineral, pot exista mai multe stări de oxidare, care vor genera conductivități diferite în apă. Tabelul este realizat pentru stările de oxidare/valențele cele mai comune ale mineralelor respective.

Fierul de exemplu, poate avea stări de oxidare multiple, de la -4 la +7:

https://en.wikipedia.org/wiki/Iron

Tabelul de calcul, din linkul de mai jos, o noteaza pe cea mai comună, +2, pentru care se calculează TDS-ul. TDS-ul se estimează din conductivitate, dar estimarea dată de TDSmetre (de laborator sau de acvariu), fie ele chiar considerate profesionale, este doar o... estimare, valabilă pentru anumite situatii specifice, socotite a fi cele comune, în absența unei calibrări specifice, desigur.

Tabel de calcul mg/L-TDS.

Puteți să vă exersați, observând că pentru diverse minerale, aceeași concentrație a mineralului in mg/L, va genera un TDS diferit!

Acum, retoric, întrebăm: ce CREDEȚI dumneavoastră că măsurați, atunci când utilizați un TDSmetru?

Vă răspundem noi: o convenție. Adică NIMIC! TDSmetrul spune: apa dumneavoastră are CAM ATÂTA calciu și magneziu, dar nu știm exact cât din fiecare, SI NICI MĂCAR dacă este vorba chiar de calciu sau magneziu!!!

 

Desigur, veți putea întreba: bine bine, dar în cazul ambelor produse s-a măsurat argint! De unde vin diferențele?

Un răspuns orientativ este următorul:

Metoda de productie a fiecărui producator, face ca in apa sa existe simultan ioni Ag+1 si Ag+3, rezultand un argint ionic în care raportul dintre ionii Ag1+ și Ag2+ poate diferi. În cazul în care raportul este unitar, se poate considera că în apă ar fi prezenți ioni cu valența 2, Ag+2, asadar un pseudo Ag+2 (nu este cu adevarat Ag+2, argintul fiind foarte rar in aceasta stare de oxidare, precum in AgF2, o fluorura de argint).

Unii producători chiar precizeaza ca ionii de argint din produsele respective ar avea valenta 2, Ag+2, ceea ce nu se poate în realitate, dar... convențiile și echivalențele ne guvernează viețile. Atunci când există un astfel de raport, majoritatea TDSmetrelor de uz casnic vor indica destul de corect concentrația în ppm.

Daca insa procesul favorizeaza producerea ionilor cu valenta 1, Ag+1, starea uzuala de oxidare a Ag, sau cu valența 3, Ag+3, in functie de calibrarea TDSmetrului, acesta va masura ...altceva.
Asadar, concentrația de argint în ppm trebuie masurată cu un instrument calibrat specific, ceea ce implica utilizarea unui TDSmetru special calibrat, eventual cu electrod selectiv pentru Ag, pentru a elimina erorile date de prezența eventuală a altor ioni, si chiar si acesta se calibreaza cu solutii de calibrare specifice proceselor în care va fi utilizat.
Mai mult, datorită prezenței particulelor de argint, totul se schimbă dramatic din punctul de vedere al măsurătorii. Experiența ne arată că, într-un astfel de caz, dacă se dorește o estimare cu un TDSmetru, din nou, acesta trebuie calibrat după procesul respectiv, pe baza etaloanelor obținute prin spectroscopie cu absorbție atomică, iar procesele să fie constante (ceea ce este relativ simplu). Datorită faptului că la suprafața particulelor de argint în apă, apare un proces reversibil de ionizare a argintului, chiar și în cazul particulelor de argint, se poate măsura o anumită conductivitate
 
In cazul aurului coloidal, discutia este ceva mai complexa. Aici raspunsul este simplu: NU SE POATE MASURA CU TDS-metrul valoarea concentrației în ppm a aurului, dacă este pur coloidal, particulele respective nefiind dizolvate în apă, ci suspendate, și prin urmare neionizate! TDS inseamnă TOTALITATEA SOLIDELOR DIZOLVATE, iar în cazul particulelor metalice, nu este cazul.
Asa cum spuneam insa, soluția se poate ... completa cu sare, NaCl, care in concentratii mici, de cateva zeci de ppm, chiar face ca aurul coloidal sa fie mai stabil. In plus, da bine si la TDS metru. Unii, în diverse tări, chiar fac aceasta. Alții chiar produc aurul coloidal dizolvând sare de bucătărie în apa distilată în care se produce electroeroziunea, cu sau fără arc electric.
Din acest motiv, în soluția respectivă se poate produce clorură de aur (neurotoxică în cantități/concentrații ridicate, utilizate pe termen lung), măsurabilă cu TDSmetrul. Chiar si atunci TDSmetrul ar trebui calibrat specific, datorita ca aurul este in starea de oxidare 3, Au3+ în clorura de aur, deci am obține un rezultat aiurea cu un TDSmetru normal. Plus că masa atomică a aurului este foarte ridicată, deci echivalența ppm (mg/L) TDS este, ca să spunem așa, în copaci!
Aurul coloidal Alchemy este pur coloidal, și nu conține ioni de aur. Deloc. Așadar, rezultatul măsurătorii va fi întotdeauna eronat (redus ca valoare), dacă măsurătoarea se realizează cu un TDSmetru.

 

 

 

In ceea ce priveste povestea cu varful de sare, este bine sa se inteleaga doua aspecte:

1. Transformarea ionilor in particule se realizeaza cu un acid, precum acidul azotic, dacă se dorește masurarea conținutului total de argint. Altminteri, daca se foloseste sare sau o alta halogenura, rezultatul este clorura de argint, care este insolubilă in apa, si va incepe sa precipite, dat fiind ca solubilitatea AgCl in apa este de circa 5ppm, la temperatura camerei, si de fapt din acest motiv se si formeaza opalescenta usor de observat. Dat fiind ca norisorul respectiv este de fapt o aglomerare de clorura de argint, masuratoarea este vrei nu vrei denaturata.

Recomanăm a se citi se citi totusi macar un articol de popularizare, precum acesta de mai jos (dacă nu un curs de chimie a argintului), pentru a intelege mai multe despre clorura de argint:

https://en.wikipedia.org/wiki/Silver_chloride

2. Chiar daca s-ar utiliza acid azotic (si chiar si in cazul clorurii de sodiu), ionii de argint au valenta 1, si concentratia lor nu poate fi masurata cu TDSmetrul calibrat pentru apa potabila (asadar pentru ioni cu valenta 2, de Ca, Mg), asa cum am specificat deja. 

In plus, ceea ce numesc respectivii care au... dezvoltat aceasta metoda, anume coloizi mari, nu sunt cititi de aparat. Oricum, nu se formeaza coloizi mari, decat in mica masura, ci in majoritate clorura insolubila de argint. Care se va si depune, gradat. Cat despre ce masoara de fapt TDSmetrul respectiv, e o alta poveste, care implica si faptul ca in clorura de sodiu, NaCl, exista si ionii de sodiu, care se transforma in hidroxid de sodiu in urma dislocuirii clorului in reactia respectiva. Desigur, in cantitati reduse, dar masurabile de catre ... TDSmetrul respectiv. Din acest motiv se utilizeaza aparatul ion selectiv AgS, prezentat la inceput, si nu experimente demne de o Academie Catavencu a chimiei coloizilor. Daca ar exista asa ceva.

Ar fi bine sa se inteleaga ca in cazul aurului, dar mai ales argintului coloidal, pretul metalului dispersat in apa este redus, costul unui produs fiind dat de fapt de munca necesara prepararii coloidului (intr-o mica masura), si de costul serviciului de punere la dispozitie a produsului (in cea mai mare masura). Asadar este aberant sa se creada ca cineva nu ar respecta concentratia unui produs, mai ales cand... nici măcar nu exista vreun un avantaj in directia aceasta!

În plus, produsele pot fi concentrate cu usurinta pana la circa 200ppm, sub vid, in reactorul prezentat (caci, intr-adevar, maximul concentratiei pe care o putem realiza direct, fara concentrare, este de circa 100-120ppm). Asadar, daca tot putem, de ce nu am respecta clientii? Noi am pierde...

Putem sa va spunem ca, in realitate, TOATE produsele pe baza de argint coloidal PRODUSE in Romania, de la TOATE firmele, respecta destul de corect specificatiile de pe etichetă. Spunem aceasta pentru ca le-am testat pe TOATE. Este firesc, dat fiind ca argintul coloidal este simplu de produs.

In ceea ce priveste alte minerale coloidale, acolo este o alta discutie, insa chiar si asa, majoritatea produselor coloidale sunt cum trebuie, fie ca este vorba despre Alchemy, AquaNano, Freeways, Salutifer, Steaua Divina. Le-am testat pe toate.

Daca mai exista si alti producatori cu produse bune, ii felicitam pentru aceasta, insa nu suntem interesati in a purta discutii publice, mai mult sau mai putin partinitoare, și cu atât mai puțin mai mult sau mai puțin în contradictoriu, despre acestea. Ce discuta altii privitor la acest subiect, este treaba lor ...

 

 

 
 
 
 

Copyright

Copyright  S.C Floralis Online S.R.L

Informații contact:

SC Floralis Online SRL, Sibiu
 
0770425076
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.